logo-image

En solcellspark är till för små och stora marker

En riktigt stor anläggning med solceller som du placerar på din mark kallas för solcellspark. Ett annat lika vanligt namn som används i vardagen är solpark.

Vill du installera en solpark kan du göra nytta för miljön. All slags solcellsenergi kan användas för att driva maskiner eller värma upp ett hus. Självklart går den energi du själv producerar i din solcellspark i första hand till dig själv och dina behov. I andra hand kan du sälja den vidare.

En solcellspark är något som används och produceras för kommersiellt bruk. Då talar vi inte längre om en liten anläggning som bara ger energi åt ett enda hushåll. Dem har man på taket och inte på marken. Att installera en solcellspark på sina marker är mäkta populärt. Fler och fler har tagit det initiativet.

Solcellspark kan bli det nya jordbruket

Att bruka jorden har länge ansetts vara mycket jobb för lite pengar. Det har troligtvis mer handlat om att ha en speciell livsstil. Nu börjar flera markägare sadla om och installerar istället solcellsparker för glatta livet. Kanske är det just dessa solparker vi kommer se i det öppna landskapet framöver.

En solcellspark kan ge bra avkastning och du som markägare kan göra en riktígt bra insats för miljön. Tänk att jorden tar emot lika mycket energi från solen på två timmar som det tar för en människa att göra av med under ett helt år. Det finns inget mer att säga sedan. Solen är gratis.

18 Sep 2022