logo-image

En elektriker fixar jobbet

Det är lätt att ta sig vatten över huvudet när något ska lagas i hemmet. Innan du ger dig i kast med uppgiften är det klokt att läsa på om vilka regler som gäller, exempelvis vid en elinstallation.

Lennart och hans fru Rita hade äntligen köpt sitt drömhus utanför Helsingborg. De hade renoverat lite innan och bestämde sig för att klara det mesta själva. Tillsammans skulle de måla och tapetsera, men när det kom till el föll det på Lennarts lott. Han skulle installera tvättmaskinen, byta strömbrytare mot dimmer och som kronan på verket ordna en utomhusbelysning.

Lennarts erfarenhet av elektrikerjobb var inte särskilt stor, så han beslutade sig för att söka information på internet. Något som visade sig vara en lyckosam idé. Inte så mycket för att han hittade bra instruktioner. Online kunde han nämligen läsa att alla de tre saker som han tänkt göra måste utföras av en elektriker. Fel vid installationen kunde innebära livsfara. Om fastigheten skadades på grund av elfel, skulle försäkringen troligtvis inte täcka.

Elektrikerns tjänster ger trygghet

Är du osäker på vad som gäller är det klokt att ta kontakt med en erfaren elektriker i Helsingborg för tips och bokning av tjänster. Vid köp av ett äldre hus kan det vara en god idé att be en elektriker komma på besök och gå igenom bostadens elinstallationer, för att försäkra dig om att allt är gjort enligt konstens alla regler.

Kanske vill du skaffa solceller och värna om miljön? Det är ännu ett område som många elektriker är behjälpliga med.

9 May 2021