logo-image

Dränera huset med jämna mellanrum!

Har man ett hus får man vara beredd på att det alltid är dags för att renovera och se om sitt hus. Har man inte tittat efter husgrunden under de senaste 5 åren är det dags att ta sig en titt. Ibland kan man känna att det luktar unket i källaren, om man har en sådan vill säga. Man kan även kontrollera fasaden och husgrunden utifrån. Även om man har ett relativt nytt hus, bör man alltid titta igenom sin fasad eftersom även nya hus som har putsfasad har drabbats av fukt, skriver villaägarna.se. Det är Sveriges tekniska forskningsinstitut som har upptäckt att även hus som endast är mellan 2 och 5 år gamla, har drabbats, mot förmodan. Det är framför allt i putsade och odränerade träregelväggar som man har hittat fuktskador, där de inte borde inträffa. 

Förebygg fuktskador genom att dränera

Därför är det mycket viktigt att alltid kontrollera husgrund och fasader att de inte har drabbats av fuktskador, och ännu hellre; förebygga fuktskador genom att dränera och lägga nya dräneringsrör. Oberoende hur gamla, eller nya hus man har, bör man med jämna mellanrum dränera och kontrollera status på husgrund. Är det så att man kan hantera en grävmaskin, kan man göra det själv. Det gäller att välja storlek utifrån tomtens storlek. Det är en stor risk att välja en alldeles för stor grävmaskin som skadar huset i värsta fall.

Rådfråga om dränering innan du börjar

Sedan är det ju inte bara att gräva. Man måste veta hur man lägger dräneringsrör och i vilken vinkel och hur de ska läggas. Det kan även vara en god idé att göra en isolering av källaren som skyddar den mot fukt (om man har en sådan). Dessutom bör du ta reda på vilken slags jord du har runt huset. Är du osäker på tillvägagångssättet är det alltid bäst att ta kontakt med en entreprenadfirma som är van vid dessa åtgärder och som har gjort det hundratals gånger. Dem kan man alltid rådgöra med. De kan ge dig goda råd, som kan rädda ditt hus från fuktskador.

Så hittar marn rätt dräneringsfirma

Vill du kan du alltid börja med att googla markentreprenad Stockholm för att få några bra förslag på sådana som antingen kan komma och utföra det på din tomt, eller som hyr ut sådana maskiner som krävs. Är det så att du vill att de kommer , till exempel kan man hyra en grävmaskin som har med en förare, kan man be om en sådan. Det är bara att ta kontakt, be om offert och referenser. Läs mer om ett företag som utför markentreprenad i Stockholm på http://www.markentreprenadstockholm.se.

28 Jun 2018