logo-image

Ditt bästa trägolv

Många har funderingar om golv. Som alltid är det en avvägning där storlek på plånbok och personlig smak är viktiga faktorer. En fiskbensparkett håller inte i två år. Den håller livet ut.

Trägolv har en mycket lång tradition i Sverige. Som bekant råder ingen som helst brist på råvara här, utan träd finns det väldigt gott om. Genom århundradena har vi lärt oss att använda dem till många olika ting. Från husbyggen till prydnader och hushållsföremål och möbler – vi tycker om trä.

Av många anledningar är trä också ett bra val när vi ska välja material till våra golv. Det är en naturlig produkt direkt från skogen och den är förnyelsebar. Den kan varieras nästan i det oändliga med olika träslag, mönster och färgningar. Och drottningen av trägolv heter fiskbensparkett.

Varför just fiskbensparkett?

Anledningen till den något udda beteckningen kan härledas till en hyfsat livlig fantasi, men till viss del ser faktiskt mönstret ut som ryggbenet hos en del fiskar. Det är snyggt, det är hållbart och det är ett avancerat hantverk. Fiskbensparkett läggs stav för stav och helheten måste därför planeras noga ända från starten. Att upptäcka i slutänden att allt är snett och vint finns inte på kartan.

Det vanliga vad gäller fiskbensparkett är att de stavar som används är 16 mm tjocka. Vad innebär detta för dig? Jo, att golvet kan slipas och förnyas ett otal gånger. Du måste inte heller kassera golvet om en stav skadas, utan enstaka stavar kan bytas ut.

En fiskbensparkett är det ultimata golvet. Mer om fiskbensparkett hittar du här: läggafiskbensparkett.se

22 Apr 2021