logo-image

Det finns de som köper kopparskrot i Stockholm

Att samla kopparföremål var ett sätt att skapa trygghet förr i tiden. Behövde man pengar så kunde man alltid sälja dem, och det går fortfarande att tjäna pengar på kopparskrot i Stockholm.

Man använde mycket koppar förr men den användes på ett annat sätt. Många finare tak och stuprännor gjordes av metallen och de blev vackert ärgade med tiden. I köken hängde det glänsande kastruller och stekpannor på rad. De behövde putsas för att hålla sig fina så det var mycket jobb.

När de modernare materialen blev billigare och mer lätta att använda så tog de över. Tak och stuprännor blev av plåt. Kastruller blev av rostfritt stål och stekpannor av teflon. Lättskött och tåligt.

Koppar används fortfarande, men nu är det mest i kablar. Det finns ju väldigt många kablar och de byts ofta ut. Men metallen går att återanvända, så av gamla kablar kan det bli kopparskrot.

Kopparskrot kan man sälja eftersom det går att återvinna

Kanske har man fått ärva en massa gammal koppar eller så har man byggt om och dragit bort elkablar som ligger t trädgården och tar plats. Metallen blir ful och ingen har glädje av den om man inte vänder sig till dem som kan återanvända den.

Det är lätt att få kopparskrotet hämtat. Man tar en bild och mejlar den till företaget som ger ett prisförslag. Så avtalar man en tid och de hämtar upp det. Sen får man pengarna direkt och blir av med sitt skrot. Enkelt och bra för alla.

11 Nov 2021