logo-image

Designa ditt eget badrum

Vi har alla vår egen idé om hur vårt badrum ska se ut. En del vill ha det funktionellt och enkelt, andra vill skapa en spakänsla med rätt material och rätt färger. Hur vill du ha ditt badrum?

I första hand är det viktigt att i lugn och ro sätta sig ner och göra en skiss på hur man vill att badrummet ska se ut. Här finns massor att fundera på. Vem eller vilka ska använda badrummet och vad finns det för behov?

Mer att tänka på innan man börjar

Ska det vara dusch eller badkar, eller kanske rent av en jacuzzi? Vilka färger och detaljer ska finnas för att skapa precis den känslan man är ute efter? Det är viktigt att man tar god tid på sig så att allt man vill ha kommer med i både designen och budgeten. Just budgeten är också en stor och mycket viktig del när det gäller att planera det nya badrummet. Att läsa på om renovering kan vara en bra investering, både när det kommer till kontakten med företaget som ska renovera samt ge en bra översikt över vad som behövs i form av inredning. Det är lätt att komma ihåg saker som kakel, golv och dusch. Men där finns även de små detaljerna som golvbrunn, typ av kranar och toarullehållare som kan vara lätt att glömma bort. Allt ska vara med i budgeten för att undvika överraskningar.

Kan man anlita vem som helst för att göra jobbet?

Nej, det är ingen bra ide. Så en punkt till på listan att göra innan renoveringen är regler och förordningar. Det är nämligen inte helt enkelt att renovera just badrum. Strikta byggregler måste följas till punkt och pricka annars kan det vara så att din försäkring slutar gälla. Detta är en överraskning man kan vara utan om man skulle ha oturen att få en fuktskada. Läs på ordentligt och se vilka jobb som måste utföras av behöriga entreprenörer. Ett smidigt sätt att renovera badrummet är att ta hjälp av ett företag som har anställda, eller andra kontakter, inom flera olika behörighetsområden. På så sätt så kan du få hjälp med allt från ett och samma företag. Du kan lämna in förfrågan till företaget och begära kostnadsförslag. Väljer du ett företag som tillhandahåller alla tjänster kan du i slutändan få allt på en gemensam faktura vilket i sin tur gör att du får en bättre översikt. Vi rekommenderar denna webbsida: https://www.renoverabadrumuppsala.nu/

28 Apr 2020