logo-image

Cellgummi för olika ändamål

Behöver du ett material som fungerar bra för tätning och isolering ska du fundera på cellgummi. Cellgummi håller tätt för smuts, fukt och luft och är hållbart.

Arbetar du med att förbättra tätningar och isoleringar i ditt hem funderar du säkert kring vilka material som är lämpligast att använda. Gummi är ett material som är bra för många olika ändamål och kan fungera som en ersättning för plast, så vill du minska mängden plast i ditt hem är gummi ett bra alternativ.

Gummi betraktas traditionellt som en naturprodukt baserat på ämnen från träd. Det finns dock även syntetiskt framställt gummi. Olika gummisorter har olika egenskaper och lämpar sig olika väl för olika typer av ändamål, så innan man bestämmer sig för vilken sort man ska använda sig av, behöver man fundera på till vad den ska användas.

Cellgummi som tätning för fönster och isolering till kylskåpet

Cellgummi är en typ av syntetiskt framställt gummi. Cellgummi är ett tåligt, elastiskt och poröst material som kan användas för många olika ändamål. Cellgummi finns att köpa i olika utformningar så som i plattor, remsor och lister. Främst används cellgummi för tätning och isolering.

Om du är en person som föredrar att arbeta med ett och samma material, är tåligt cellgummi ett bra material som kan användas till flera saker. Både när du tätar fönstren och när du isolerar bakom kylskåpet kan du använda dig av cellgummi. Även utanför hemmet, så som till bilen, kan du få användning för detta mångsidiga material.

24 Oct 2022