logo-image

Bygga eget hus eller köpa begagnat?

Letar ni efter ert nya hem men hittar inget som faller er i smaken? Blir drömhuset aldrig till salu? Har ni tänkt utanför boxen, det vill säga har ni tänkt på ett helt nytt hus - att köpa en tomt?

Att sätta bo och bygga ett hem för sin familj är inte bara något av det största man gör i livet utan också något av det viktigaste och garanterat det dyraste. Ofta surfar vi runt på de välkända bostadssajterna och ser på både nybyggen och begagnade bostäder. Vi springer på visningar och slåss i budgivningar. Frågan är - har du någonsin unnat dig att tänka utanför boxen - vågat att tänka på att bygga något helt eget? Kanske släpps helt nya tomter på en galet vacker plats men du ser inte ens åt det hållet - varför? Har du enbart lyssnat på att det är dyrt att bygga hus i Lund eller att det är ett stort och besvärligt projekt?

Bygg boxen utanför boxen

Våga tänka nytt och kolla genast upp vilka tomter som finns till salu i attraktiva områden. Att bygga ett snyggt hus i lättbetong går troligen lättare än du tror och de finns färdiga typhus att välja mellan - så valet är varken särskilt stort eller svårt. Tänk att få välja allt från start, allt från husets planering till val av inredning, tapeter, kakel/klinker och exteriör färg. Alla borde drömma om att bygga sig ett eget hus. I ert alldeles egna hus kan ni göra de val som passar er som ska bo där. Ni kan vara säkra på att inga överraskningar lurar i förrådets mörka hörn eller att uråldriga kärleksbrev ligger gömda mellan timmerstockarna. Välj känslan av nytt och bara ert!

Även med äldre stil

Även om du söker en viss stil som till exempel är funkis, retro eller liknande, så låt det inte stoppa dig. Det finns nybyggda hus vars stil anpassas för att passa in på platsen och dina önskemål. Väljer du ett företag med totalentreprenad så innebär det att du enbart har kontakt med det företaget, som i sin tur sköter kontakter med alla underleverantörer såsom VVS-firma, målare, snickare, elektriker, markanläggare osv. Nyckelfärdiga hus där det går fort att resa och montera färdiga stommar gör att så fort bygglov och annan förberedelse är klar, kan ni börja bygga. När stommarna är resta är det bara att färdigställa, slutbesiktiga och flytta in - snacka om nyckelfärdigt!

5 Apr 2020