logo-image

Brunnsborrning Stockholm - välj rätt företag

Oavsett om det handlar om brunnsborrning i syfte att skapa dricksvatten till sin bostad/sommarstuga eller om det handlar om brunnsborrning i Stockholm för att förse bostaden med energi från bergvärme så finns det saker att tänka på.

Gällande dricksvatten så är det långt ifrån en självklarhet att sådant finns via det kommunala nätet. Det krävs en brunnsborrning för att man ska få detta inkopplat till huset om så är fallet. Normalt så gäller detta för fritidshus och sommarstugor, men i takt med att Stockholm expanderar så ser man även att vanliga villor i samband med uppresande behöver en brunnsborrning utförd.

Förr kunde man gräva efter vatten, men numera så har grundvattennivån sjunkit och det gör att en brunnsborrning är nödvändig för att man ska kunna få friskt, rent vatten i sina kranar. Att frågan är viktig är en självklarhet sett till att vatten är en sak vi behöver för att överleva.

Kontrollera företagen inom brunnsborrning i Stockholm

Brunnsborrning är ett komplext projekt och om du står inför detta så är rådet att du tar dig tid att undersöka vilka företag i Stockholm som finns - och hur kvaliteten på deras jobb ser ut.

Viktigt gällande det senare är att du tar in offerter så att du har något att jämföra. Steg två är att du kontrollerar de olika företagen lite mer ingående - finns det certifikat, hur länge har man varit verksamma, har man några anmärkningar hos Kronofogden eller ARN? - och att du tar dig tid att ringa referenser. Var har man tidigare utfört en brunnsborrning i Stockholm - och hur nöjda är de kunderna?

Vänd på stenarna som finns och se till att du har så mycket kött på benen som möjligt. En sak att kolla upp gäller även exempelvis maskinerna. Om maskinparken är uppdaterad och modern så innebär det både ett effektivt och bättre arbete med din brunnsborrning. Kolla upp detta!

Brunnsborrning för bergvärme - totalentreprenad är en bra lösning

Bergvärme är populärt idag och primärt av två skäl: det innebär grön energi som minskar de egna avtrycken på klimat och miljö och det sparar pengar. Det senare innebär att du kan minska kostnaderna för uppvärmning med närmare 80%.

Bergvärme är emellertid en dyr historia sett till installationen. Det handlar om att borra efter energibrunnen, det handlar om att köpa en värmepump och det handlar om att få denna installerad. Det dyraste av dessa moment är just brunnsborrning. Ju djupare man tvingas borra - desto högre blir kostnaden. För att undvika för höga kostnader så kan en geoteknisk undersökning utföras innan. Blir det för dyrt så finns andra alternativ för uppvärmning.

Men, om bergvärme är ett gångbart alternativ sett till undersökningen så är det definitivt en väldigt bra lösning. Rådet här är att du anlitar samma firma för alla tre moment: brunnsborrning i Stockholm och installation av din värmepump du köpt in - och som företaget rekommenderat. Totalentreprenad ger alltid mer säkerhet och i så pass stor fråga som bergvärme så är trygghet och säkerhet väldigt viktiga faktorer. Därför rekommenderas den lösningen.

11 May 2022