logo-image

Braskaminer i Göteborg – dra ned på elförbrukningen

Hushåll i Göteborg utan braskaminer kan tyvärr se fram emot dyra elräkningar varje vinter. Med möjligheten att elda kan du dock minska din elförbrukning.

Man förbrukar alltid mer elektricitet på vintern än vad man gör på sommaren. Detta eftersom det är kallare och behovet av att värma upp sin bostad ökar. Eller ja, det är förstås inte givet att elförbrukningen ökar. Men det är rimligt att anta om man inte inte vill spendera vintern i outhärdlig kyla.

Ett alternativ för att dra ned på elförbrukningen, och därmed elräkningarna, är att installera en braskamin. Att kunna elda i sin bostad är nämligen inte bara en otrolig mysfaktor, det är en värmekälla som inte kräver någon el överhuvudtaget. Man kan på så vis säga att det finns många fördelar med en braskamin.

Braskaminer – en mysig och billig värmekälla

Nu tror du kanske att kaminer bara är för hushåll längst uppe i norra Sverige där vintern är som värst. Men då tror du fel. Du kan vara helt beroende av en braskamin i Göteborg, och till och med ännu längre söderut. Så även du som bor på västkusten gör klokt i att installera en sådan också i ditt hem.

Bara föreställ dig hur det kan bli. Hela familjen sjunker ned i soffan i vardagsrummet. Elden sprakar och skänker behaglig värme när du läser en bok, ser på tv eller bara befinner dig i ögonblicket. Och som sagt, elräkningen blir också betydligt tunnare än utan en braskamin i Göteborg.

30 Jan 2023