logo-image

Brandskyddsmålning kan rädda liv

Genom tillkomsten av skum gör brandskyddsmålning att eld inte sprids lika lätt i en lokal. Målarfärgen kan förhindra att människor kommer till skada, och att lokalerna brinner ner.

Visste du att du kan skydda ditt hem eller kontorslokal från brand genom att välja en viss typ av målarfärg? Brandskyddsmålning innebär att väggar och/eller tak i ett utrymme målas med en viss typ av färg, som hindrar eller försenar spridning av eld när olyckan är framme. Om en eldsvåda bryter ut sväller målarfärgen nämligen till ett skum, som i sin tur hindrar hettan från att spridas vidare till underlaget. På så sätt får räddningspersonal mer tid på sig att släcka branden och undsätta människor som befinner sig på plats. Brandskyddsmålning kan därmed rädda liv, och reducera skador på fastigheten vid en eldsvåda.

Var kan den användas?

Färgen kan användas på alla sorters konstruktioner byggda av trä eller stål. Det gör att den även går att applicera i till exempel tunnlar. Beroende på vilken typ av yta som ska skyddas används olika mängder färg. Om du själv ska måla ett utrymme med brandskyddsfärg är det bra att tänka på att ha god ventilation, och om inte detta är möjligt rekommenderas viss skyddsutrustning. Som fastighetsägare är brandskyddsmålning en mycket bra investering, som kan förhindra att en katastrof inträffar om en eld bryter ut. Du behöver heller inte oroa dig för att göra en förlust stilmässigt, eftersom brandskyddsfärg finns i många olika toner. Det är även viktigt att komplettera med andra typer av åtgärder, som brandtätning, sektionering och brandskyddsprodukter.

27 Feb 2021