logo-image

Brandisolering är en bra försäkring

Det går att förebygga brand men man kan aldrig vara helt säker. Skulle det börja brinna är det därför nödvändigt att ha bra brandisolering så att elden inte sprider sig utan begränsas.

Det är en god investering att förse en byggnad med bra brandisolering. Om man har en äldre fastighet och är osäker på hur brandskyddet ser ut, så är det en god idé att kontakta ett företag som arbetar med att inspektera och montera brandisolering för en översyn.

En byggnad behöver inte vara särskilt gammal för att sakna brandskydd. På sjuttiotalet var det exempelvis modernt att sätta plastlister och lättantändliga takplattor. Mycket av det har tagits bort i samma takt som man insett brandfaran, men det är bra att få en fackmans utlåtande och råd.

Företag som arbetar med brandisolering kommer till nybyggda och äldre fastigheter

Brandisolering består oftast av miljövänlig stenull och har också egenskapen att vara ljudisolerande. Stenullen levereras i formbara plattor som går lätt att montera in där de behövs.

I moderna fastigheter lägger man in brandisolering i samband med att de byggs. Därför är det bra att redan på projekteringsstadiet kontakta ett etablerat företag som kan komma med råd och idéer. I äldre fastigheter går det bland annat att göra kompletterande brandisolering med den smidiga stenullen.

Välgjord brandisolering är en trygghet. Den kan rädda en byggnad från att brinna ner totalt. Har man en god brandsäkerhet i en fastighet så behöver förstörelsen inte bli så stor och man är tacksam över att man gjort det. Läs mer om brandisolering på den här hemsidan: https://www.brandisolering.nu/

13 Feb 2022