logo-image

Bra pallställ är viktigare än man kan tro

Om verksamheten i lagret är en flaskhals för produktionen kan det löna sig att skaffa nya, smarta pallställ och därigenom få bättre struktur och organisation.

Driver du företag där en del av verksamheten går ut på att tillfredsställa behovet av att förvara varor och gods under kortare eller längre tid? Har du märkt av att det lager du har idag inte är tillräckligt välorganiserat för att det ska fungera bra?

Det här med lagerutrymmen och lagerhantering kan vara en knepig bit. Det hela är något som man gärna behandlar lite styvmoderligt i verksamheten. Det är lätt att lägga all fokus på att producera och att sälja. Och så plötsligt märker man att det är lagerfunktionerna som utgör en flaskhals i företagets verksamhet.

Fundera på nya pallställ

Att inte kunna ligga i topp i produktionen på grund av att det tar tid att få fram insatsmaterialen från lagret är både frustrerande och en faktor som kan bidra till dålig lönsamhet. Och om det tar tid för lagerpersonalen att få fram det gods som ska levereras ut, så skapar det stress och ökar risken för olyckor.

Om du känner igen dig i detta så är det hög tid att se över hur ditt lager är uppbyggt och organiserat. Det kan kanske kännas lockande att bygga ut, men det är inte säkert att ordningen och tidsåtgången i lagret blir bättre för det. Det kan faktiskt istället vara så enkelt som att ett nytt pallställage kan skapa förutsättningar för bättre lagerfunktion. Undersök saken. Det finns många smarta lösningar och varianter på pallställ att välja mellan.

19 Feb 2023