logo-image

Beslut att bygga en ny sorts balkong

Balkonger är något som är uppskattat av de flesta hyresgäster. Ju större de är desto nöjdare är hyresgästen. Att besluta om att bygga en ny större balkong kan därför vara en bra investering.

Lasse hade haft hand om BRF Lindens bostadshus i många år och satt med i styrelsen. Det pågick ständigt projekt runt huset och kunde handla om både omgivningarna och fastigheten. Föreningen hade det gott ställt då hyresgästerna var rädda om huset vilket innebar väldigt lite reparationer.

Nu pratades det om att bygga balkonger till alla lägenheterna. De som inte hade någon skulle få en balkong i vanlig storlek med hyreslägenhets mått. Större lägenheter skulle få en större balkong än de hade nu. Diskussionen hade varit uppe på senaste mötet och mötts med entusiasm av hyresgästerna.

Vad kostar det att bygga balkong?

Kostnaden för att bygga balkong i BRF var en fråga som hade hög prioritering. Därför bestämde de sig för att ta kontakt med flera företag i branschen. Sedan skulle de ta ställning.

De gav aktörerna några månader att komma in med förslag. Ett av dem visade sig vara mer fördelaktigt än de andra. Det var dessutom ett lokalt företag som de flesta kände till som ett bra företag. Därför föll valet på dem. De kom och berättade om sina balkonger och BRF Linden var nöjda med anbudet.

På årsmötet informerades hyresgästerna om att balkongbygget skulle resultera i en liten hyreshöjning, något som accepterades av alla. Det var det värt att få en stor balkong att tillbringa fina sommarkvällar på.

23 Oct 2021