logo-image

Bergvärme är gott att ha i Göteborg

Bergvärme är en utmärkt källa till el för den som är boende i Göteborg. Här finns det gott om berg i marken och ur dessa går det att utvinna el som värmer.

Bergvärme är egentligen inget annat än ren solenergi. Den har lagrats långt nere i marken under flera år och kan utnyttjas av en bergvärmepump. Då kan det bli både värme och kyla. Ventilation och varmvatten är andra saker som går att utvinna ur den lagrade solenergin.

Det är inte bara djupt nere i ett berg som du kan hitta den här typen av lagrad solenergi. Om man gräver riktigt djupt ner i en sjö eller rentav i den gräsmatta du har under och runt huset kommer du också att hitta lagrad solenergi. Visst är det helt fantastiskt! Det bara ligger där och väntar.

Bergvärme kan du installera i Göteborg

Det är lite klurigt att installera bergvärme i Göteborg. Inte för att det är i just Göteborg men för att det krävs lite mer att installera bergvärme än vid andra metoder. Du måste nämligen borra djupt ner i berget, marken eller ända ner till sjöbotten om det är där du vill hämta din solenergi.

Det betyder att det blir lite mer kostsamt i det initiala skedet, alltså i början. Sedan blir det andra bullar när bergvärmen börjar användas: Det är då det kommer att börja löna sig. I alla fall för dig ur en rent ekonomiskt synpunkt kommer det bli bra att ha bergvärme.

3 Apr 2023