logo-image

Behöver du byggnadsställningar i Stockholm?

Om det är så att du planerar att renovera huset (på utsidan) kommer du att behöva planera för hur du ska komma åt på alla platser och ytor på huset. Alla som någon gång har försökt komma åt under vindskivor, under taket (på fasaden) och på husgavlarna, vet hur svårt det kan vara. Och ska man slippa springa upp och ner på stegar, är det bästa man kan göra för säkerheten är att skaffa sig byggnadsställning.

Du vet väl att man bör använda byggnadsställningar för att kunna arbeta säkert när man arbetar utomhus med sin villa. En stege är inte säker nog för att vistas mer än 2 meter ovan marknivån. En byggnadsställning är så bra då man alltid kan sätta sig på den, ställa undan arbetsredskap, material och allt sådant som man behöver.

Köpa eller hyra?

Om man vet att man ofta kommer att behöva arbeta längs fasaden, alltså, med andra ord, vet man att man kommer att behöva arbeta mycket med sin egen villa, kan man behöva köpa sin byggnadsställning så att man kommer åt att arbeta med huset. Så snart som man behöver renovera sina fönster, komma upp på taket och liknande, kan man komma att behöva en säker byggnadsställning många gånger. I sådana fall är det bästa som man kan göra är att köpa, eller bygga sin byggställning. Det enda aber som kan finnas med att ha en byggställning i sin ägo, är att de upptar en stor plats. En byggställning blir inte liten, även om den blir bra mycket mindre när man tar ner den och kan ta isär alla ställningar. Vet man i stället att man sällan kommer att behöva byggställningen, är det absolut ingen mening med att köpa en sådan. Då är det absolut bäst att hyra en sådan. Då slipper man förvara den över vintern, och man slipper lägga ut stora resurser på en sådan. De är inte billiga.

Hyra och betala av

Är man däremot osäker på hur mycket som man kan komma att behöva en byggnadsställning så kan man hyra en. Behåller man byggnadsställningen och betalar hyran, kan den till sist bli en avbetalning så att man efter några års hyror, äger sin byggnadsställning. Det är ingen dum idé. Många uthyrare brukar kunna erbjuda detta som alternativ för alla villaägare som är osäkra över hur mycket eller ofta som man kan komma att behöva en byggnadsställning. Googla "byggnadsställning Stockholm" eller "byggnadsställning Göteborg" till exempel, så man får veta var man kan få tag i en sådan nära ens bostad.

3 Jan 2020