logo-image

Bättre stil med golvslipning på Östermalm

Ett fult och repigt golv är inte stilfullt, och det är dags att beställa en golvslipning på Östermalm, så att lägenheten får tillbaka sin forna glans. En duktig golvslipare fixar det lätt.

Tanken gror där ett bra tag, att man borde fixa golven, måla om eller byta fönster. Bland det som gör enormt stor effekt till en relativt liten kostnad är golvslipning. Har man ett gediget furugolv eller parkettgolv kan man gott behålla det, men då gör man en omslipning så att det blir snyggt igen. Ta en professionell golvslipare till hjälp så att det blir jämnt och alldeles plant. Det är svårt att åstadkomma ett bra resultat själv.

Få tillbaka ursprungslystern

Många års slitage, bonvax och behandlingar gör att golvet har en annan färg nu. Kanske har det blivit lite gulare. Kanske har lacken spruckit eller så har det blivit repor i träet. Det är långt ifrån vackert, och det hjälper inte att gnugga in bonvax, för det syns att golvet har sett sina bästa dagar. Be en golvslipare komma och titta. Det är mycket vanligt att folk beställer golvslipning på Östermalm, för man måste fixa till sin lägenhet ibland.

När du har kommit ner på träet och fått bort det översta lagret av slitage, är det dags att välja ytfinish. Det finns mycket fint att välja mellan, både vad gäller färg och glans. Ett parkettgolv kan bara slipas ett visst antal gånger innan man måste lägga ett nytt, men efter en lyckad omslipning är det otroligt vackert.

15 Nov 2021