logo-image

Balkonginglasning ger ett extra rum

Du får många fördelar när du väljer en balkonginglasning. Du kan sitta ute och äta när det är lite kyligt, det blir din egen myshörna och du slipper också att det blåser in skräp och smuts där.

Framför allt innebär balkonginglasning att du får ett extra rum, som du kan inreda och möblera som du vill. Du kan känna att du sitter ute, men samtidigt är det ombonat nog för att ha plats för en läsfåtölj eller en mysig matta. Med trevliga möbler kan man lätt få känslan av att bostaden har fått ytterligare ett rum. Kolla först upp med hyresvärden eller bostadsrättsföreningen att det är tillåtet att glasa in balkongen där du bor. Det kanske är flera som vill göra det, och då kan ni få mängdrabatt om ni har tur.

Växter och torkställning på balkongen

Det kan bli som ett extra utrymme för sådant man inte vill ha inomhus. Du kan till exempel få plats med en torkställning för tvätt på din inglasade balkong, eller så kan du ställa ut dina blomkrukor och kryddväxter där.

En inglasad balkong är också idealisk för att bjuda in vänner på, att ha en mysig plats att träffas på, äta och dricka något gott och titta på solnedgången och naturens skiftningar. Har man inte tillgång till en trädgård är en balkong idealisk. Det är mer skyddat att sitta där och man slipper blåst och regn, så den är användbar i alla väder. Du kommer att ha stor glädje av att göra en balkonginglasning.

22 Apr 2021