logo-image

Balkongen som en egen oas

Alltför många utnyttjar inte sin balkong. Det är för kallt, det regnar, det är bullrigt och smutsigt. Man går miste om en yta som kunde utnyttjas mycket mer. Att glasa in löser problemet.

I en större stad är bostadsytan ganska ofta begränsad för många. En ganska stor andel av invånarna bor i lägenheter och har begränsad tillgång till utevistelse. Den naturliga kontakt med natur som finns i en villa saknas. Man skulle kunna tro att balkongen utnyttjas flitigt men för många är det inte så.

Sverige är ett fantastiskt land med ett ganska svalt klimat. Möjligheten att faktiskt kunna utnyttja balkongen ordentligt ökar mångfaldigt med en inglasning. En helt annan situation uppstår när man är skyddad från nederbörd och buller. En inglasad balkong ger din bostad både extra yta och skydd.

Från skräputrymme till vardagsrum

En balkong med vikbara glasväggar och ett bra tak låter ljuset flöda. Taket och väggarna hindrar alla sorters nederbörd och gör att det fungerar att ha textilier och bättre möbler där. När glasen är fördragna stängs mycket av buller och smuts ute och gör balkongen till en mer behaglig plats att vistas på.

Om man så önskar går det också bra att installera någon typ av värmekälla. Gör man det går balkongen att använda året om och kan bli din egen oas ovanför trafik och människor. Om du vill beställa en balkonginglasning tar du kontakt med en kompetent firma och ber dem komma och ge dig en offert. Olika balkonger kräver olika lösningar!

16 Mar 2021