logo-image

Återanvända gamla golv?

Kan man återanvända gamla golv? Kan man bryta upp gamla golvtiljor och återanvända dem? Vi svarar ja på dessa frågor. Tänk om det var så att vi levde i en miljö där det finns fanns nya trägolv, plastgolv eller golv med linoleummattor som gick att få tag på? Om det var så att enda sättet att få fina golv, var att slipa om dem? Då skulle vi förstås göra så, eller hur? MÅnga gånger kan man få svaret; för att jag kan det, på frågan om varför någon gör det. Här ser vi att det mycket väl går att köpa helt nya golv, när som helst, och till nästan vilket pris som helst, var som helst. Men om vi leker med tanken att det inte gick att få tag i nya golv? Då skulle vi ju slipa dem elelr hur? Tänk om det är så, att de resurser som jorden besitter inte räckte till för att tillverka nya golv? Tänk om jordens resurser var begränsade och vi var så illa tvungna att välja vad vi gör? Och tänk om det var så att vi redan nu behöver ställa om vår konsumtion efter vad jorden räcker till? Det är ju så det är redan nu. De flesta av oss har bara ännu inte insett det. Och det kanske är dags att göra just det, redan nu, idag?

Så går det till att återanvända gamla golv

Man kan mycket väl återanvända golv som någon annan inte längre vill ha. Man kan bryta upp breda tiljor som någon vill göra sig av med. Detsamma gäller egentligen alla sorts golv. Här tänker vi på de nyare golv, av plast och linoleum. Äldre golv från 70-, 80- och 90-talet går inte att återanvända. Tyvärr. Dessutom finns det knappt golv från denna tid kvar. När man river ut gamla golv, kan det ta längre tid att riva ut på ett sätt som skonar själva materialet, men det går. Det kanske tar längre tid för hantverkarna som ska riva dem, men det är det värt. Om du får tag i gamla golv, som du inte behöver betala för, kan ni komma överens med ägaren av det gamla golvet om att dela på den högre kostnaden som det tar för hantverkarna att riva. På så sätt kan man få incitament för den som ska ge bort det gamla golvet att itne låta hantverkarna riva dem på sätt som skadar själva byggmaterialet. Sedan är det för dig att lägga ditt nya golv och slipa dem, samt behandla dem.

Så slipar du dem

Det bästa resultatet som du kan få om du slipar om dem är att anlita en professionell golvslipare i Stockholm. Om du inte känner till någon redan nu, kan du googla slipa golv Stockholm för att få några förslag på golvslipning i Stockholm. Bor du inte där, skriver du bara in den ort som du bor på. Då får du i stället förslag på företag som arbetar nära din bostad. Ta då kontakt med några av dem, be om offert och referenser för att få en väl utförd golvslipning i Stockholm.

4 Jun 2018