logo-image

Anlita en erfaren och prisvärd målare i Stockholm

Genom att anlita en professionell målare i Stockholm kan man få vardagsrummet renoverat på bara en dag. Dessutom blir resultatet snyggare än när man målar eller tapetserar om själv.

Att anlita en professionell målare är inte särskilt dyrt eftersom man kan dra av en stor del av kostnaden genom rot-avdraget. Men innan man kontaktar en målare kan det vara bra att fundera över färgval eller vilken tapet man vill ha. Tänk på att kulörer påverkas av ljusinsläpp från fönster och väderstreck. Ett fönster åt norr ger ett mer blått ljus vilket får kulören att uppfattas som mer kall. Därför kan det vara bra att först provmåla på väggen och studera kulören under olika tidpunkter på dagen innan man helt bestämmer sig. Fundera också över om även tak, dörrkarmar, dörr och lister behöver målas. Många glömmer bort dessa ytor och de kan förta hela intrycket av en nymålad vägg.

Ta in offerter från några olika målare

Det är alltid bra att ta in offerter från mer än en målare. Var så precis som möjligt över vad som ska göras, då får man en korrekt offert och slipper eventuella diskussioner om merarbete och extrakostnader. Men enklast är om målaren kommer på ett kostnadsfritt hembesök för att själv bilda sig en uppfattning om hur omfattande arbetet är. Då det är viktigt med en pålitlig målare så att man slipper att renoveringsarbetet drar ut på tiden kan det vara bra att också be om referenser och att ringa upp dessa.

9 Oct 2021