logo-image

Akuttandvård - dyrare, men nödvändig

Man kan förebygga, men man kan inte förhindra allt. Då det kommer till olyckor så måste man också se dessa som ett utfall av slumpen. Det är en sak om du jobbar på ditt hus i Sundbyberg och ramlar ner från taket och bryter benet. Det är förvisso en olycka, men det är trots det en olycka som skulle kunna förhindras genom att du använt dig av en ställning, haft en lina på dig eller säkrat taket genom exempelvis halkskydd. Där kan man inte fullt ut skylla på slumpen.

Det kan man göra i en större utsträckning om det handlar om att du spikar på fasaden, använder sig av en spikpistol som plötsligt havererar och där en spik plötsligt studsar mot väggen för att träffa dig i munnen varpå en tand slås av på mitten. Där har vi en olycka i sin renaste form.

Och: den stora frågan är vad du ska göra då denna olycka inträffar? På samma sätt som andra olyckor så finns det även inom tandvård en chans till snabb hjälp. I Stockholm och andra större städer finns det också bättre möjligheter att få hjälp så snabbt som möjligt. Dels så finns det fler tandläkare och dels så erbjuder också många av dessa akuttandvård.

Akuttandvård ger möjlighet att rädda en avslagen tand

Skulle du slå av din tand på detta sätt så kan du direkt ringa till en tandläkare i Sundbyberg och ta del av dennes akuttandvård; något som rent konkret innebär att du kan gå före i kön och passera de patienter som har - i sammanhanget - mindre behov. Det kostar mer pengar att ta del av akuttandvård, men å andra sidan så kan man genom sådan också dels bli av med smärta - som kan vara extremt stor - och dels också rätta tänderna.

Slår du av en tand på detta sätt och ringer din tandläkare i Sundbyberg så kan han/hon dels boka in dig på en tid och dels också guida dig längs vägen. Exempelvis: lägg tanden i ett glas vatten, lägg tanden under tungan, sätt försiktigt tillbaka tanden - utan att röra skadan - eller placera tanden i lite mjölk. Alla dessa åtgärder kan också göra att tanden kan räddas och att du slipper kostsamma återbesök i framtiden.

Täcker din hemförsäkring skadan?

Kostnaden för akuttandvård är alltså dyrare. Men, det kan även vara så att din hemförsäkring täcker kostnaden - exklusive självrisken. Det kan vara värt att kolla upp sådant innan du börjar bygga (och i och med detta utsätter dig för större risker att råka ut för en olycka).

Kort och gott; se efter vad ditt försäkringsbolag täcker och inte och se om det finns några eventuella tillägg som går att göra. En kostnadsfråga naturligtvis, men den kan definitivt vara en investering. Tänder och tandvård - speciellt akuttandvård - kan bära höga kostnader.

Här finns en klinik som erbjuder akuttandvård http://www.tandläkaresundbyberg.com.

23 Oct 2018